Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Toegepaste idealen

  “Wilt u daar een tasje bij?” Die vraag stel ik zo ongelofelijk vaak, en het wordt me ook vaak gevraagd. Vanochtend struikelde ik over de enorme hoeveelheid plastic tasjes, die ik in de loop der maanden naast mijn aanrecht verzameld heb. De zuinige Hollander in mij dwingt mij gratis of goedkope tasjes aan te nemen en altijd te bewaren, want die kunnen altijd van pas komen. De luie moderne mens in mij laat echter altijd de tasjes thuis, waarna ik in de supermarkt of op de ouderwetse markt weer nieuwe tasjes aan moet nemen. Nu heb ik ze allemaal keurig in de daarvoor bestemde afvalzak af laten voeren (genoeg tasjes is genoeg, weg ermee na een half jaar!), maar lang niet iedereen doet dat. Plastic afval op de straten is al onfraai om te zien, maar wanneer het in de zee terecht komt – wat het al doet sinds we plastic hebben – dan ontstaat er plasticsoep, wat net zo ongezond is als het klinkt.

  Vandaag kwam ik een artikel tegen over een hele jonge Antwerpse onderneemster, die idealisme en commercie heel slim verenigt. Ze is een winkel begonnen: Robuust – the zero waste shop, ofwel een verpakkingsvrije winkel. Het artikel noemt producten als rietjes uit roestvrij staal, maar dat zal naar ik mag aannemen een formuleringsfoutje zijn. Het is in ieder geval een goed initiatief; ik respecteer het als mensen idealen kunnen omzetten in bruikbare ideeën. Mocht ik ooit mijn eigen winkel beginnen, dan hoop ik daar ook zeker idealen in mee te laten wegen. En als ik er hier in Arnhem een Robuust had gehad, dan kon ik eindelijk eens wat doen met mijn tasjes!

  verpakkingsvrije winkel

  Savina Istas in haar verpakkingsvrije winkel. Of zie ik daar nu toch glazen verpakkingen staan?

  (Visited 28 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>