Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Katten eten en drinken

  Afgelopen week is het weer heerlijk weer geweest. Iedereen  blij, behalve Simba. Hij doet soms een poging om in de zon te liggen, maar kruipt dan gauw weer in de schaduw van mijn bijzettafeltje. Het is me opgevallen dat katten zo weinig drinken, zelfs als het zo warm is. Waarom zou dat toch zijn?

  Ik heb het eens opgezocht en ben er achter gekomen dat katten van origine steppe- en savannebewoners zijn, en dat zij het vocht wat ze nodig hebben halen uit het vlees wat ze eten. Maarja, onze huiskatten zijn niet meer afhankelijk van de jacht en ik kan me zo indenken dat Simba niet genoeg heeft aan de sporadische dikke bromvlieg die hij vangt.
  Ik heb ook gelezen dat blik- en droogvoer helemaal niet zo goed is voor katten, deels omdat het voor een groot deel opgevuld is met graan (niet voor katten), maar ook omdat de vochtbalans dus niet goed is. Dit verklaart waarom katten het zo gauw aan hun nieren krijgen; ik vroeg me ook al langere tijd af waarom dat hun zwakke plek was…

  cat treading water

  De oplossing die op die site geboden werd is je kat vers vlees geven. Hm. Of kijk eens op deze site voor de oplossing. Ik houd veel van Simba, maar om nou altijd duur vlees voor hem te kopen? Alleen op zondag dan… Zondag dierendag.

   

   

  (Visited 247 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>