Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Over water

  De Ice Bucket Challenge, een onontkoombaar fenomeen in augustus 2014. Een fantastisch uitgespeeld marketing fenomeen. Bedankt, Pieter, voor je nominatie. Ik zal geen water over mij heen gooien en hiervan een filmpje uploaden, zoals miljoenen voor mij. Wel zal ik een aantal woorden richten aan belangrijke onderwerpen. De challenge kwam gisteren toevallig ter sprake in de winkel. In eerste instantie vond ik het een mooi initiatief, maar een klant wees op de vele haken en ogen hieraan. Pamela Anderson deed een hoop stof opwaaien over de dierproeven gerelateerd aan de ziekte, er wordt klaarblijkelijk veel meer geld opgehaald dan er besteed wordt aan nuttige zaken, ALS is een relatief weinig voorkomende ziekte (jaarlijks gaan er nog meer mensen dood gaan aan blikseminslagen) en de wereld heeft veel grotere problemen die aandacht behoeven. Zoals drinkwater. Door de Ice Bucket Challenge kwam er zelfs een Schots eiland zonder drinkwater te zitten.

  En drinkwater is toch echt een groot probleem aan het worden, zelfs in Nederland. Na de discussie met de klant gisteren, kwam ik op facebook dit nieuwsbericht tegen over onze waterleidingsbedrijf Vitens. Doordat veel van ons water verontreinigd raakt, is er minder goed drinkwater over. Onze minister maakt zich geen zorgen hierover, maar helaas is het een rechts automatisme om alle kwesties die enigszins met milieu te maken hebben te negeren. Als Vitens de bel luidt, dan kun je daar toch niet je schouders voor ophalen? Ik hou van water. Het is dat ik geen tuin heb, maar als ik er een had, dan zou ik er nooit meer gif in gebruiken.

  (Visited 23 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>