Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Alles is gezegd

  Even iets anders. Ik heb natuurlijk veel geschreven over uiteenlopende onderwerpen. Maar mijn site heet artlaunch. Dus ik moet het ook een keer over kunst hebben. Dit keer kies ik voor de woordkunst en vooral ter herinnering aan één van de grote woordkunstenaren in Nederland. Seth Gaaikema. Hij is er namelijk niet meer. De eenentwintigste oktober in het jaar tweeduizend elf is zijn sterfdag geworden. Zijn website zegt eigenlijk alles. Op de voorpagina is een krantenartikel geplaatst met de zin: “Alles is gezegd”.

  266px-Seth_Gaaikema_1985

  Ik ben het daar echter niet mee eens. Deze grootkunstenaar is jarenlang door het kritische Nederland verguist, omdat hij te makkelijk en te vriendelijk was. Maar hij was meer. Hij was een positieve inborst en dat was niet altijd gewenst. Maar deze man was meer dan dat. Hij was een veelzijdig persoon en Nederland zal de komende jaren erachter komen, dat deze man echt uniek was. Hij verdient een groots afscheid. Seth, lieve Seth. We gaan je missen. Maar meer hoef ik ook niet te zeggen, want “Alles is gezegd”.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>