Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Twee Rembrandts gekocht door Frankrijk en Nederland

  3a7f2d34-b0a4-45cb-a0c9-e76a9e0b329f

  Twee schilderijen van Rembrandt zijn door Nederland en Frankrijk opgekocht van de familie Rothschild, zij heeft de schilderijen nu nog in priv├ębezit. Je kan de schilderijen bezichtingen eerst in het Rijksmuseum van Amsterdam en dan later ook nog in het museum het Louvre in Parijs. De twee schilderijen zullen snel in Amsterdam zijn!

   

   

  Eind vorige maand maakte minister Bussemaker van Cultuur dit bekend in de Tweede Kamer.Premier Rutte en de Franse president Hollande hebben tijdens de VN-top in New York, de aankoop aan elkaar bevestigd. Zij krijgen allebei de helft van de twee doeken.

  Even leek het dat beide doeken naar Nederland zouden komen. Het kabinet had aangegeven dat zij de helft van de 160 miljoen (wat de doeken samen kosten), zou gaan betalen. Opeens deed daar ook Frankrijk een tegenbod. Het Rijksmuseum had graag beide doeken willen hebben, dit omdat de schilderijen een hoege artistieke en historische waarde hebben. Als je de portretten ziet, zie je de opkomst van de burgerij. Beide geportreteerden Soolmans en Coppit hebben zich vorstelijk laten afbeelden. De rijke famile Rothschild kochten de schilderijen in 1877 van een familie in Amsterdam. Hierdoor zijn ze vrijwel nooit voor het publiek zichtbaar geweest.

  (Visited 146 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>