• asiathemes[at]gmail[dot]com
  • (2)245 23 68

Performance artist Abramovic aangeklaagd door oud geliefde Ulay

roots-mag.com      0

Performance artist Abramovic aangeklaagd door oud geliefde Ulay

Abramovic_AAA_AAA_0

Een van mijn favoriete kunstenaars heeft een proces aan haar broek hangen. Wereld meest bekende performance artist Marina Abramovic wordt aangeklaagd door haar oud geliefde en oud collaborateur, Ulay.

Hij vindt dat hij niet genoeg royalties krijgt. Dit is in het bijzonder zuur, omdat ze samen nog meer een grote naamsbekendheid kregen in 2010, tijdens het kunststuk “The Artist is Present”.
Dat mooie moment is nu natuurlijk helemaal verdwenen, nu ze soort van in een oorlog zijn beland.

Ulay zegt dat de werken die zij samen hebben gemaakt, door Abramovic worden aangemerkt alsof zij ze alleen zou hebben gemaakt. Hierdoor loopt Ulay geld mis, zegt hij. Hij zegt ook dat dit geen vergissing is, maar dat zij dit expres heeft gedaan.

Abramovic zegt dat zij helemaal geen fouten heeft gemaakt en zij gelooft volledig in zichzelf en de beslissingen die zij heeft gemaakt. De rechtzaak zal plaatsvinden in Amsterdam, de plaats waar Ulay nu woont, maar ook waar Abramovic en Ulay elkaar hebben ontmoet in 1969. Het lijkt bijna wel voorbestemd.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Leave a Reply