Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  De Grote Kunstshow

  kunstshow

  Deze maand is er in de Schouwburgen in Amsterdam en Rotterdam een voorstelling waarbij kunstwerken in de schijnwerpers staan; letterlijk. De Grote Kunstshow heet deze voorstelling. Het zijn kunstwerken die aan een museumwand hadden kunnen prijken, maar dat doorgaans niet doen. Dit jaar zijn de kunstwerken uit de privé collectie van Rattan Chadha afkomstig. Chadha komt oorspronkelijk uit Delhi en is de oprichter van onder andere Mexx. Wel een man die welvarend is geworden dankzij zijn smaak (voor mode), dus dat schept verwachtingen. Bovendien is zijn verzamelliefde niet gering: hij heeft inmiddels zo’n 800 werken verzameld. Een aantal daarvan zijn dus te zien in de kunstshow, waar de kunstwerken uitgebreid gepresenteerd worden op een podium en daarvoor worden alle middelen ingezet aldus de organisator, muziek, geluiden, acteurs, mimespelers en speciale belichting.

  Maar ik kan me echt niet voorstellen dat dit mij zou kunnen aanspreken. Of aanspreken misschien wel, maar ja dat is ook de bedoeling van al die poespas. Ongetwijfeld zullen de kunstwerken die je op die manier ziet wel in het geheugen blijven hangen. Maar op wat voor wanstaltige manier! Dit concept, het zoveelste in de doorwoekerende jungle van ééndags-concepten, getuigt wat mij betreft weer eens van wansmaak. Het lijkt er dan ook op dat Chadha toch meer de man van de trends is dan van de ware bekoring, dat hij zijn kunstwerken hiervoor laat lenen.

  (Visited 128 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>