• asiathemes[at]gmail[dot]com
  • (2)245 23 68

Kunst fotografie

Kunst fotografie

Kunst fotografie selfie

Kunst fotografie bestaat al een hele tijd langer dan je misschien zou denken. Zo werd het principe van de camera in het jaar 1000 al beschreven door en Arabische natuurkundige en heeft Leonardo Da Vinci rond 1500 een tekening gemaakt van een camera ontwerp. Omstreeks 1816 werden de eerste foto’s gemaakt. Het veranderde al snel in een vorm van kunst waar mee gespeeld kon worden.

Het ontwikkelen van foto’s was daar naast ook iets voor de rijken, je liet er dus ook goed mee zien hoeveel geld je had. Tegenwoordig maken we allemaal selfies, maar dit werd al voor het eerst gedaan in 1839. De geschiedenis van de selfie:

Robert Cornelius, een jongeman, scheikundige en fotoliefhebber, maakte in 1839 een foto van zichzelf. Toen noemden ze dit nog een ‘zelfportret’ maar als we de foto bekijken, zien we dat het toch echt voldoet aan de tegenwoordige maatstaven van de selfie, en dat het dus de eerste selfie ooit is. Zo zie je maar weer dat de geschiedenis van kunst fotografie, en veel andere dingen, anders is gelopen dan je zou verwachten.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply