Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Europese steden met prachtige kunst op straat

  Kunst komt in vele soorten en vormen en het hoeven niet altijd schilderijen op doek en beeldhouwwerken te zijn die de aandacht van kunstliefhebbers trekken. In menig Europese stad kun je kunst op straat vinden, vrij voor iedereen om te bewonderen en van te genieten. Zo is er de Britse straatkunstenaar Banksy die steden overal ter wereld opfleurt met politiek en humoristisch getinte streetart en graffiti. Zowel in de London Zoo als de Bristol Zoo verfraaide hij de dierenhokken met leuke slogans (‘We’re bored of fish’ bij de pinguïns in Londen en ‘I want out. This place is too cold. Keeper smells. Boring, boring, boring’ bij de olifanten in Bristol). In mei 2005 lukte het hem zelfs om een schilderij van een rotstekening waarop een mens een winkelkarretje voortduwt, binnen te smokkelen in het British Museum. Als je spreekt over kunst op straat, moet je het natuurlijk over Berlijn hebben. De kunst in de Duitse hoofdstad gaat van opvallende graffiti in de Dircksenstraße, YAAM en tekeningen op het langste overgebleven stuk van de Berlijnse Muur (wat nu gekend is als de East Side Gallery) tot kunst op en rond leegstaande gebouwen, schattige breiwerkjes rond lantaarnpalen en indrukwekkende murals. Maar ook dichter bij huis vinden we interessante straatkunst. In 2016 stond de Vlaamse stad Gent namelijk in het teken van deze openbare kunstvorm om kunst dichter bij de mensen te brengen. Vandaag kun je in de stad nog op vele plekken prachtige werken bewonderen. En naar aanleiding van gedichtendag dit jaar werd Nederland opgeroepen om de poëzie op straat te herontdekken. Op de website straatpoëzie.nl kun je alle openbare ruimtes in Nederland vinden waar poëzie te lezen valt.

  (Visited 53 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>