Recent Comments

  House news

  Related Posts (YARPP)

  Kunstvormen in Europese steden

  Kunst bestaat in vele vormen en soorten. Het hoeven niet altijd internationale gerenommeerde beeldhouwwerken en schilderijen te zijn die met alle aandacht gaan lopen. In vrijwel alle Europese steden is er kunst waar iedereen van kan meegenieten. Misschien ken je de Britse straatkunstenaar Banksy wel? Hij fleurt steden overal ter wereld op met grappige en politiek getinte graffitikunst. Ook in verschillende dierentuinen smukte hij saaie dierenhokken op met enkele leuke slogans, zoals “I want out”, “This place is too cold” en “Keeper smells”. Wie graffiti zegt, denkt misschien ook wel aan Berlijn. De Duitse hoofdstad is wereldwijd gekend omwille van zijn talrijke kunstwerken op een overgebleven stuk Berlijnse Muur, op en rond leegstaande gebouwen en rond lantaarnpalen. Maar je hoeft het niet altijd te ver te zoeken. Ook dichter bij huis vind je verschillende soorten ‘openbare’ kunst. Zelfs op de hoesjes van smartphones!

  Graffiti als kunst voor het grote publiek

  (Visited 2 times, 1 visits today)

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>